Webinars RJ in samenwerking met SER

De afgelopen maanden volgen de ontwikkelingen rondom het thema duurzaamheidsverslaggeving elkaar in snel tempo op. De Raad voor de Jaarverslaggeving heeft zich ten doel gesteld Nederlandse ondernemingen van relevante informatie te voorzien rondom het opstellen van een duurzaamheidsrapportage. Een van de manieren waarop de RJ hoopt ondernemingen te informeren, is door het creeëren van webinars, in samenwerking met de Sociaal-Economische Raad (SER). De video-opnames van deze webinars vindt u hieronder terug.

Hieronder vindt u de opnames terug van de verschillende webinarreeksen. Ook zijn er een aantal presentaties die gedownload kunnen worden.

Naast de webinarreeksen hebben de RJ en SER samen ook verschillende FAQ's samengesteld, de meeste recente hiervan vindt u hier terug.

Webinarreeks CSRD en ESRS najaar 2023: Ondernemingen aan de slag met EU-duurzaamheidsrapportage
September en oktober 2023
In deze webinarreeks wordt uiteengezet hoe u concreet aan de slag kunt met het duurzaamheidsverslag op grond van de Corporate Sustainability Reporting Directive (CSRD). De onderwerpen worden met een praktische insteek behandeld.
Deze onderwerpen komen in de webinars aan bod:
CSRD & ESRS: Aan de slag met de definitieve Standaarden
CSRD & ESRS: Aan de slag met dubbele materialiteit 
CSRD & ESRS: Aan de slag met je waardeketen
CSRD & ESRS: Impact op het MKB

Webinars van RJ en SER over EU CSRD/ESRS in de praktijk
Februari en maart 2023
In deze reeks webinars wordt dieper wordt ingegaan op vier onderwerpen die essentieel zijn bij het ontwikkelen van het duurzaamheidsverslag op grond van de Corporate Sustainability Reporting Directive (CSRD), te weten de Europese duurzaamheidsrapportage standaarden (European Sustainability Reporting Standards – ESRS). Deze onderwerpen van de webinars zijn:
CSRD & ESRS: Dubbele materialiteit in de praktijk
CSRD & ESRS: Verplicht rapporteren over klimaatverandering
CSRD & ESRS: Verplicht rapporteren over eigen werknemers
CSRD & ESRS: Presentatie, controle en gebruik

Webinar over de stand van zaken rondom EU-duurzaamheidsrapportage voor Nederlandse ondernemingen
November 2022
In dit webinar werd de stand van zaken in november 2022 rondom de invoering van de CSRD en de ontwikkeling van de ESRS besproken. Hier werd ook een vragenlijst bij uitgebracht, deze vindt u onder de video.

Het eerste webinar over verplichte duurzaamheidsrapportage
Juni 2022
Op 8 juni 2022 organiseerden de RJ en de SER samen hun eerste informatieve webinar over de CSRD, de ESRS en de in de nabije toekomst verplichte duurzaamheidsrapportage. Hier werd ook een vragenlijst bij uitgebracht, deze vindt u onder de video.

Kijk hieronder de webinars van RJ en SER uit het najaar van 2023:

Kijk hieronder de webinars van RJ en SER uit het voorjaar van 2023:

Kijk hieronder de webinars van RJ en SER uit 2022:

Hieronder vindt u verschillende FAQ vanuit de RJ en SER: