RJ-Uitingen

RJ-Uitingen zijn bedoeld voor de verduidelijking of interpretatie van bestaande Richtlijnen dan wel voor wijzigingen daarvan. Hiermee hoopt Raad voor de Jaarverslaggeving (RJ) adequaat te kunnen reageren op vragen vanuit het maatschappelijk verkeer. De RJ-Uitingen met wijzigingen in de Richtlijnen worden verwerkt in de eerstvolgende jaareditie van de Richtlijnen en hebben daarna in het algemeen geen zelfstandige betekenis meer.  Een aantal RJ-Uitingen bieden een handreiking of uitleg bij bijzondere gebeurtenissen op het gebied van jaarverslaggeving.

Download hier het overzicht met de meest recente RJ-Uitingen tot en met 5 september 2023:

Overzicht RJ-Uitingen 13 juni 2024_v2.pdf

In onderstaand Excel-document vindt u een overzicht van de wijzigingen in RJ-Uiting 2020-1 tot en met RJ-Uiting 2024-4 op alineanummer en/of trefwoord:

Overzicht van trefwoorden en aangepaste alinea's in Ten Geleides bij RJ-Uitingen 2020 - 2024.xlsx

Meer uitleg over dit overzicht vindt u op deze pagina.

De RJ-Uitingen van 2014 tot en met 2017 vindt u op onze archiefpagina. Bent u op zoek naar een RJ-Uiting die niet meer op de website staat, dan kunt u deze bij het secretariaat opvragen.

De RJ nodigt uit tot het inzenden van reacties en commentaren op de RJ-Uitingen. Stuur een e-mail naar: secretariaat@rjnet.nl

 

Toon meer