Uitingen

RJ-Uiting 2024-9: Verduidelijking van de reikwijdte van Richtlijnen en andere regelgeving voor organisaties-zonder-winststreven en fondsenwervende organisaties

Deze RJ-Uiting is relevant voor organisaties-zonder-winststreven en fondsenwervende organisaties.

De RJ heeft geconstateerd dat er een inconsistentie bestaat tussen hoofdstuk 640 en 650 (respectievelijk tussen hoofdstuk C1 en C2) over de toepasselijkheid van andere hoofdstukken van de Richtlijnen voor de jaarverslaggeving. Alinea 102 van hoofdstuk 640 stelt dat de andere stellige uitspraken van de Richtlijnen voor de jaarverslaggeving dienen te worden toegepast, terwijl alinea 102 van hoofdstuk 650 stelt dat de andere hoofdstukken van de Richtlijnen voor de jaarverslaggeving dienen te worden toegepast. Deze teksten worden nu geüniformeerd waarbij wordt opgenomen dat bij toepassing van hoofdstuk 640 en hoofdstuk 650 de andere hoofdstukken van de Richtlijnen voor de jaarverslaggeving ook dienen te worden toegepast.

Voor meer informatie kunt u onderstaande RJ-Uiting downloaden en bekijken.

Bent u op zoek naar een RJ-Uiting die niet meer op de website staat, kunt u deze ook via bovenstaande mailadres opvragen. 

Terug naar overzicht